Bysalen amfi
kr 220,- inkl. avgift

Agora Kulturkafe har, i samarbeid med Ringerike Kultursenter, gleden av å presentere Carl Fredriksens Transport – Norges «Schindlers liste»! Vi vil arrangere en markering ved snublesteinene på Søndre Torv før eller etter forestillingen - på dagen 79 år etter at Scharff-familien ble sendt med "Donau" til Auschwitz.

En medrivende musikalsk fortellerforestilling om den største redningsaksjonen i Norge under 2. verdenskrig - arrangert og formidlet av forteller Per Jostein Aarsand og musiker Solfrid Molland.

Arrangementet støttes av Ringerike kommune, Kultur.

Carl Fredriksens Transport er fortellingen om gartneren Rolf Syversen, den tidligere politimannen Alf Pettersen og de andre som vinteren 1942/43 reddet 1000 mennesker fra konsentrasjonsleirene.

Ettersøkte jøder og motstandsfolk ble gjemt under presenninger på iskalde lasteplan og kjørt mot Sverige. Forestillingen følger tre av transportene: Familien London, den nitten år gamle jødiske jenta Sara Tomsinsky og de to tsjekkiske barna Vera og Tibor. Donau-transporten; fangeskipet som fraktet 532 jødiske barn og voksne mot Auschwitz, ligger som et dramatisk og tragisk bakteppe.

En nær og nedstrippet forestilling som har fått fantastisk mottagelse. Den har siden premieren på Nobels Fredssenter, blitt spilt på Akershus festning, Holocaust-senteret, Litteraturhuset i Oslo, Kilden i Kristiansand, Fredrikstad Kulturhus, Halden fengsel m.m. I tillegg til 140 forestillinger for 15000 ungdomsskoleelever

det blir felles avgang etter forestillingen, til markering ved snublesteinenene på Torvet kl 20.


Vis hele programmet

Sparebank1