Ringerike kultursenter er Ringeriksregionens kulturhus plassert midt i Hønefoss. Huset rommer ca. 3500 kvadratmeter og har to større saler for musikk, dans og drama, samt en rekke mindre saler for dans, kurs, konferanser, møter og øving.

Det er de gamle kulturlokalene i det tidligere Samfunnshuset i Hønefoss sentrum som har vært igjennom en "ekstrem oppussing" og gjenoppstått som Ringerike kultursenter. De første forestillinger i det nye kulturhuset fant sted våren 2007, og høsten 2009 sto siste byggetrinn ferdig. Dette ga kultursenteret en etterlengtet ansiktsløftning og knytter alle etasjene i hele huset sammen med ny heis og trapper.

Unikt kulturhus

Ringerike kultursenter er et nokså unikt kulturhus i og med at det er etablert og bygget opp av regionens kulturliv på egenhånd. Totalt er det investert ca. 40 millioner kroner i prosjektet. En beskjeden sum for et så innholdsrikt kulturhus. Vi tør påstå at Ringerike kultursenter er et av Norges billigste kulturhus i sitt slag.

Så langt har man mottatt få offentlige tilskudd til de investeringer som er gjort. Uten en enestående støtte fra det lokale næringsliv, og banker i særdeleshet, samt en utrolig entusiastisk dugnadsånd, hadde neppe distriktet hatt et kulturhus.

Regionens kommuner (Ringerike, Hole og Jevnaker) bidrar med driftsmidler for at det lokale kulturliv kan nyte godt av gunstige leievilkår.

Det har vært et prinsipp å sette tæring etter næring i forbindelse med utviklingen av kulturhuset. Nøkterne, men funksjonelle løsninger er valgt. Men gode lokale samarbeidspartnere på lyd og lys gjør det i dag allikevel mulig å gjennomføre store produksjoner.


Sparebank1